V trenutnih življenjskih, predvsem pa učnih in delovnih razmerah, smo vsi veliko preveč časa v prisiljenem sedečem položaju.

NAJ VAM ZAVIHKI NA DESNI STRANI služijo kot pomoč ali pa opomnik, da je POMEMBNO med učenjem in delom za računalnikom večkrat uporabiti tako imenovano MINUTO ZA ZDRAVJE, kjer s pomočjo ciljnih vaj dobro vplivamo na naše telo.

Vaje so izbrane tako, da se lahko izvajajo kjerkoli, prilagojene so poljubnemu številu otrok, posebni pripomočki niso potrebni. Izvajajo jih lahko vsi učenci devetletne osnovne šole, od prvega do devetega razreda in tudi njihovi starši.

KDAJ IN KAKO UPORABITI MINUTO ZA ZDRAVJE?

RECEPT: VSAKIH 30 MINUT PREKINI Z DELOM ZA 5 MINUT IN TA ČAS IZVAJAJ IZBRANE VAJE
– Med učenjem ali delom si določi časovni interval izvajanja (v pomoč ti je lahko budilka).
– Časovni interval naj ne bo daljši od 30 minut (lahko je tudi krajši).
– Vaje izvajaj 5 minut.

ŠE NEKAJ PREDLOGOV ZA DNEVNO VADBO

1. Fakulteta za šport je z NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje) pripravila in uskladila Priporočila o telesni dejavnosti v času širjenja korona virusa. Prosim, preberite in delite z drugimi.

SLOfit objavo
NIJZ stran.

Tudi strokovnjaki Fakultete za šport pripravljajo pobude za vadbo doma za vse ciljne skupine. Delili jih bodo (oziroma jih že) prek SLOfit nasveta (slofit.org), SLOfit FB strani in Youtube kanala. Oglejte si jih, če imate kakšno inovativno idejo, jo posredujte ekipi SLOfit!

2. 10 MINUTNA JUTRANJA VADBA

Dostopnost